ТОП-5 онлайн-ресурів для безкоштовного вивчення англійської

1985 0
Tvoemisto.tv підготувало підбірку ресурсів для безкоштовного вивчення мови онлайн.
Фото умовне

Фото умовне

Наприкінці червня 2023 року Володимир Зеленський запропонував надати англійській мові статус офіційної мови міжнародного спілкування. Для того, щоб «підтягнути» свою англійську, не обов’язково ходити на курси чи відвідувати репетиторів.Tvoemisto.tv підготувало підбірку ресурсів для безкоштовного вивчення мови онлайн.

Курс бізнес-англійської на Prometheus — онлайн-курс для тих, кому англійська необхідна в роботі. Навчання складається з трьох частин: необхідної лексики, розвитку практичних навичок та порад для подальшого вивчення мови. продовж 5 тижнів навчання студенти познайомляться з лексикою, яку зможуть використати на ділових зустрічах, бізнес-поїздках та у робочих буднях. Навчаться писати ділові листи та короткі повідомлення. Учні, які виконали усі завдання, отримують сертифікат про завершення навчання.

Курси англійської на Coursera — набір навчальних лекцій з англійської мови на одному з найбільших у світі ресурсів з онлайн-освіти Coursera. На сайті можна знайти найрізноманітніші відео для підготовки: від основних принципів мови до спеціалізованого курсу з написання електронних листів англійською. Один курс триває до 20 годин. Навчальні програми розраховані на 1-3 місяці. Після завершення курсу, студенти отримують сертифікат. 

Duolingo — платформа для вивчення іноземних мов. Англійську можна вивчати як на сайті проекту, так і за допомогою мобільного додатку. Додаток зручний для початківців, які хочуть зрозуміти базові лексичну та граматичну структуру мови. Вправи для рівня Intermediate та Advanced також доступні.

Читайте також: Кабмін готує законопроєкт, який посилить статус англійської мови

BBC Learning English — масштабне відділення BBC, присвячене вивченню англійської мови. На сайті доступні навчальні курси для різних рівнів. Частина курсів поділяється за тематикою: англійська в університеті, на роботі, у новинах тощо. Навчальні програми поділяються за тематикою та аспектом вивчення мови. Тут можна знайти як історії для дітей, так і поради щодо наукових есеїв. 

EnglishDom — сучасна екосистема для вивчення англійської мови. Для студентів доступні завдання на платформі на сайті та в мобільних додатках: цифровий підручник, додаток для вивчення нових слів, онлайн-тренажер, YouTube-канал, блог, розмовні клуби. На сайті можна залишити безкоштовну заявку та дізнатися про актуальні пропозиції для студентів. Курс для початківців включає 25 занять, впродовж яких студенти засвоять понад 700 нових слів, виконають 200 завдань та переглянуть 100 відео. 

Нагадаємо, що в Україні з'являється щораз більше курсів для вивчення рідної мови. Тvoemisto.tv відвідало один із львівських розмовних клубів, де опановують українську, та поспілкувалося з його учасниками. Нас зацікавило,зокрема, що підштовхнуло цих людей до переходу на рідну мову, а також, з якими труднощами їм довелося зіштовхнутися в процесі цього.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!