П'ятигривневі монети введуть у обіг цього року

2403 0
Купюри 10 гривень замінять на монети пізніше.
Фото: Нацбанк

Фото: Нацбанк

Цього року в грошовий обіг введуть 5-гривневі монети, що мають замінити паперові купюри. Про це під час брифінгу повідомив керівник НБУ Яків Смолій.

Читайте також: Замість банкнот. Сьогодні в обіг входять нові монети. Фото

«Монетний ряд передбачає поетапне введення в обіг монет номіналом 5 і 10 гривень. Цього року 5 гривень можуть бути, а 10 – точно ні, вони будуть у наступні періоди», – сказав Яків Смолій.

За словами Якова Смолія, карбувати монети набагато дешевше, ніж друкувати банкноти. Крім цього, вони більш витривалі у повсякденному вжитку. Згодом рулони з банкнотами 1-10 грн планують виставити на аукціон, а нові банкноти цих номіналів у обіг потрапляти не будуть.

Читайте також: В Україні почали заокругювати суми в чеках

Упродовж 2018-2020 років Нацбанк має оновити монетний ряд, вилучивши з обігу монети номіналом 1, 2, 5 і 25 копійок та замінивши паперові 2, 5 і 10 грн на монети. Із липня НБУ припинив карбувати монети номіналом 1, 2 5 і 25 копійок, але з обігу їх не вилучав. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!