8% львів’ян готові піти до церкви на Великдень

1667 0
Карантин змінив настрої опитаних, проте залишились ті, хто має намір не дотримуватись порад щодо дотримання карантину.
фото: Євгеній Кравс

фото: Євгеній Кравс

Інститут міста провів онлайн-опитування про святкування львів’янами Великодня, за яким 72,4% опитаних вказали, що не підуть до храму та будуть/не будуть дивитися онлайн-трансляцію богослужінь.

Читайте також: Чи планують мешканці Західної України йти до церкви на Великдень. Результати опитування

Проте 8% вказали, що все ж планують піти до храму та освятити пасхальний кошик. До оголошення карантину 92,9% опитаних мали намір провести Великдень вдома з близькими, 40,7% – вдома з друзями, колегами, 40,3% – поїхати до родичів у межах Львівської області.

Карантин змінив настрої опитаних, проте залишились ті, хто має намір не дотримуватись порад щодо дотримання карантину.

  • 87,0% залишаться вдома і відсвяткують Великдень з рідними, близькими. Ще 22,3% опитаних відповіли, що Великдень будуть святкувати вдома, самі.
  • Попри це, 8,2% вказали, що планують піти на природу, до лісу тощо; 7,1% мають намір відвідати близьких, рідних у громадах Львівської області. Також 2,9% вказали, що можливо відвідають близьких в іншій області України.
  • 84,6% підтримують рекомендації влади залишатись вдома на Великдень. З  них 65,8% – цілком підтримують, 18,9% – скоріше підтримують. Майже кожен десятий (9,1%) підтримує і стільки ж не підтримує заклик «Залишайся вдома на Великдень».

84,1% опитаних відповіли, що цьогоріч їхня сім’я власноруч випікатиме пасочки самостійно. Майже кожен сьомий (13,1%) вперше спробує спекти паску до Великодня 2020. Майже 72,3% випікають пасочки відповідно до рецепта, який передавали з покоління до покоління. Ще 10,5% вже дізнались рецепти пасок у своїх друзів, рідних тощо. У середньому львівська сім’я випікає 7 пасочок (показник виведено серед тих, хто зазначив, що буде випікати пасочки самостійно). 

Читайте також: Як поліція стежитиме за дотриманням карантину на Великдень

73,7% опитаних сприймають Великдень передусім як релігійне свято, 65,3% – як сімейне свято, коли можна зібратися спільно з родиною, 42,1% переконані, що це свято – вияв і збереження українських традицій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!