Політична реклама

Андрухович презентує виставу про шахрая, якого спалили на площі Ринок

1611 0
Особливу вуличну медіа-виставу за однойменним оповіданням Юрія Андруховича «Альберт, або найвища форма страти» покажуть у Львові 29 травня на відкритому майданчику площі Музейної біля Домініканського собору. На глядачів чекає музика у поєднанні із драматургією.

 «У центрі нашого дійства – історія Альберта Вироземського, шахрая і злодія. Щоб уникнути смертної кари, він погодився віддати душу дияволу, але підписана кров'ю угода чомусь не спрацювала – й певного осіннього дня 1641 року його було привселюдно спалено посеред львівської площі Ринок», – розповів письменник Юрій Андрухович,.

Як зазначили організатори, історія Альберта у текстовій формі поки що не доступна публіці. Проте перше знайомство з твором відбудеться у форматі театральної медіа-вистави просто неба, інформує прес-служба Львівської місьої ради.

Крім того, до оповіді долучаються львівські музиканти – контрабасист Марк Токар і співачка Уляна Горбачевська. Виставу доповнює графіка Анатолія Бєлова, що оживає під час вистави завдяки роботі vj-group «CUBE» та дивовижний виступ театру вогню «Проти Ночі».

Оповідь відбувається одночасно у формах живої декламації тексту автором, музичного супроводу контрабасом, емоційно забарвленого співу та анімації, яка проектується на сцену і водночас є декорацією.

Вхід на виставу вільний. Однак охочі зможуть підтримати подальше втілення мистецьких проектів та придбати квиток за ціною 100 гривень у спеціально обладнану партерну зону. Квитки можна купити у мережі кас «От-От». Усі хто долучиться до благодійної справи отримають у подарунок ексклюзивні листівки авторства Анатолія Бєлова з автографами усіх учасників проекту «Альберт, або найвища форма страти».

Нагадаємо, прем'єри «Альберта» з великим аншлагом відбулися на фестивалях «АртПоле», MeridianCzernowitz та Гогольфест. У лютому 2014 року вистава з успіхом пройшла в п’яти містах по всій Україні: в Києві, Одесі, Івано-Франківську, Тернополі, Запоріжжі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!