Богдан Гаврилишин про ефективну економіку, Майдан та щастя

5700 0
Богдан Гаврилишин вийшов на сцену Львівської Політехніки 24 жовтня з усмішкою. Поглянув прицільно на зал і помахав рукою молоді, що сиділа на балконі. Так розпочалася зустріч "людини світу" зі студентами.

 Такий близький до молоді, 88-річний Богдан Гаврилишин має вплив на світ і закликає до цього нас, пише Дивен Світ.
 
Моя професія – це є трохи думати, багато говорити і часом діяти.
 
Я продав усе, що мав, всі гроші на депозитах – я до них не маю жодного доступу. У своєму благодійному фонді я не президент, не голова. Моя роль – давати натхнення.
 
Попри складну політичну ситуацію, потенціал України величезний. Ми маємо всі природні ресурси, багато добрих людей, ми є талановитий народ. Та стан України жахливий: потрібне тотальне реформування всього: політичної струкутури, економічної системи, статусу, структури Верховної Ради, судову систему, конституцію...
 
Передумови ефективності економіки – не територія, не природні багатства, не кількість населення, а гармонія цінностей, структури влади і економічної системи.
 
Більшість теперішніх ортодоксальних економістів зробили дуже погану річ: спростили оцінку розвитку країни до одного показника – валового внутрішнього продукту. Але немає майже жодного співвідношення між ВВП і почуваннями людей: щастя, задоволення.
 
Де ж та наша філософія ренесансу, яка є в християнстві та інших релігіях, що людина є остання мета всього? А тут людина стала ресурсом...
 
У нас поведінка між суспільними членами базована на конкуренції... У конкуренції один виграє. У співпраці – всі виграють.
 
Мрійте буйно, мрійте відважно, а опісля, як у вас є трохи сили волі, – рішіть, що ви будете робити. Якщо справді рішите щось робити – навчітеся як. І зробите!
 
На Майдані люди зробили медичну службу не за наказом, так само службу релігійну, психіатричну, університет... Ми переживаємо ту трансформацію, стали дійсно патріотичним народом і показуємо, що ми розуміємо, що не тільки уряд нам щось зробить, а й кожен з нас.
 
Ми маємо шанс зробити щось для світу, а не тільки говорити: "у тому цивілізованому світі...".
Ми не тільки будемо міняти Україну. Україні припала роль міняти світ.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!