Політична реклама

БТІ залишається монополістом. Приватників не допустили на цей ринок

1086 0
У четвер, 5 липня, Верховна Рада провалила реформу інституту БТІ і не дозволила приватним фірмам проводити інвентаризацію об'єктів.

Зокрема, парламент прийняв у другому читанні і в цілому закон "Про технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна".

Згідно з документом, БТІ, як і зараз, залишаться комунальними підприємствами, які монопольно надають послуги техінвентаризації.

Їх тарифи будуть встановлювати місцеві органи влади, а державну політику буде проводити Міністерство регіонального будівництва та житлово-комунального господарства.

При цьому обов'язковою буде тільки первинна інвентаризація об'єктів, наприклад, при прийнятті в експлуатацію або держреєстрації прав власності на об'єкти незавершеного будівництва.

Проведення інвентаризації при переході права власності необов'язково.

Відхилений Радою законопроект Кабінету міністрів пропонував проведення реформи сфери техінвентаризації нерухомості та скасування монополії БТІ, зокрема, уряд пропонував допустити на ринок приватні фірми.

 

Джерело: http://news.dt.ua/
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!