Політична реклама

Через борги держустанови Львів може залишитись без води

1349 0
У Львові є ризик відключення від електропостачання трьох насосних станцій. Про це 16 листопада повідомила прес-секретар ЛМКП «Львівводоканал» Уляна Горбата.

Причина цього у тому що підприємство не сплатило повністю за спожиту у жовтні електроенергію.

«За жовтень ми не розрахувалися з енергетиками на 2,75 млн грн", - пояснила У. Горбата.

У. Горбата також зазначила, повідомляє ZAXID.NET, що в разі відключення від електропостачання трьох насосних станцій, без води можуть залишитися 143 тис. львів’ян.

«Якщо буде відімкнена від електропостачання насосна станція «Сихів», то 100 тис. мешканців Сихівського району не отримають води. Якщо буде відімкнена станція «Довга», яка постачає водою мікрорайон вулиць Дністерська, Пасічна, Медової Печери, Китайська, Лисинецька, Дж. Вашингтона, Шафарика, Липова Алея і Зелена, - приблизно 32 тис. населення мікрорайону будуть позбавлені водопостачання. Відімкнення станції «Рясне-2» призведе до припинення водопостачання мікрорайону Рясне-2, де близько 11 тис. населення», - пояснила прес-секретар ЛМКП «Львівводоканал» Уляна Горбата.

«Львівводоканал» не має достатньо обігових коштів, щоб розраховуватися з енергетиками. Ця ситуація не нова. Вона наприкінці кожного місяця загострюється, оскільки нам необхідно тепер сплачувати уже близько 9 млн грн в місяць. Цього року ціна на електроенергію змінювалися 7 разів, натомість наші тарифи є сталими, і не відшкодовують збільшення ціни на електроенергію, у нас немає таких надходжень», – прокоментувала вона.

Прес-секретар «Львівводоканалу» поінформувала: «Безперечно, про цю ситуацію відомо керівникам міста. В. о. директора підприємства Володимир Садовий зараз є на апаратній нараді у міського голови. Це питання є озвучене як проблемне сьогодні».

Зазначимо, 16 листопада ПАТ «Львівобленерго» оголосило про припинення електропостачання на насосні станції «Рясне-2», «Сихів» та «Довга» у зв’язку із заборгованістю за спожиту електроенергію. Як повідомили ZAXID.NET у відділі корпоративних зв’язків ПАТ «Львівобленерго», на 16 листопада 2011 року «Львівводоканал» в жовтні заборгував 2,75 млн грн за спожиту електроенергію.

7 листопада попередження про припинення електропостачання за умови непогашення боргів за спожиту електроенергію ЛМКП «Львівводоканал». 8 листопада ПАТ «Львівобленерго» надіслало офіційні листи міському голові Львова Андрієві Садовому та голові Львівської облдержадміністрації Михайлові Костюку щодо стану розрахунків «Львівводоканалу» за спожиту електроенергію та про припинення електропостачання 16 листопада.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!