Через наступ ЗСУ поплічники російської влади втікають з тимчасово окупованих територій

1339 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: АР

Фото: АР

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника біля населених пунктів: Виїмка, Соледар, Одрадівка, Бахмутське, Бахмут, Красногорівка, Майорськ та Новомихайлівка. У результаті поступового звільнення Силами оборони тимчасово захоплених територій одночасно з відходом підрозділів російських військ відзначають виїзд поплічників окупаційної влади. Так, за інформацією Генштабу, з населеного пункту Сватове до Новопскова Луганської області зафіксували переміщення 3 автобусів прихильників окупантів. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

Схожа ситуація на тимчасово зайнятій території Херсонської області, де представники приватних охоронних кампаній з ТОТ АР Крим планують евакуюватися назад на півострів.

Читайте також: Повітряні сили знищили російський штурмовик і гелікоптер, який прилетів на підмогу

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін.

На інших напрямках противник обстрілював:

  • на Сіверському напрямку – біля населених пунктів Рожковичі та Фотовиж Сумської області;
  • на Слобожанському – поблизу населених пунктів Уди, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Огірцеве, Глибоке, Нескучне та Мілове;
  • на Краматорському напрямку – неподалік Верхньокам’янського, Іванівки, Серебрянки та Спірного;
  • на Бахмутському – біля населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Одрадівка, Майорськ, Нью-Йорк та Юр’ївка;
  • на Авдіївському напрямку – поблизу населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Водяне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому – ворог завдав вогневого впливу в районах населених пунктів Новопіль, Времівка, Велика Новосілка, Шахтарське, Золота Нива, Полтавка, Гуляйполе, Червоне, Павлівка, Гуляйпільське, Дорожнянка та Новоукраїнка.
  • на Південнобузькому напрямку окупанти продовжують перегрупування та відведення своїх підрозділів. Обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.  Зокрема, Велике Артакове, Білогірка, Благодатівка, Андріївка, Первомайське, Любомирівка, Солдатське, Правдине, Мирне та Олександрівка.

 

В населеному пункті Рубіжне Луганської області для пошуку українських диверсантів та партизанів окупанти ввели комендантську годину та посилили фільтраційні заходи. Продовжує надходити інформація про мінування російськими загарбниками об’єктів інфраструктури міста Енергодар.

Авіація Сил оборони завдала понад 15 ударів. Підтверджені ураження 12 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 4 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, збили 9 ворожих БпЛА. Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили 2 пункти управління, 14 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, а також 8 інших важливих об’єктів ворога.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!