Політична реклама

Через припарковані автомобілі втрачено 60% пропускної здатності вулиць Львова

1002 0
Водіїв Львова просять не паркувати машини на тротуарах та трамвайних коліях. Це створює незручності пішоходам, заважає руху громадського транспорту та роботі комунальних служб під час прибирання.

Про це повідомили сьогодні у прес-службі ЛМР.

«Припарковані у недозволених місцях машини, в першу чергу, створюють незручності для руху громадського транспорту, заважають пішоходам, а також роботі комунальних служб, особливо, в зимовий період, коли працює снігоприбиральна техніка.

Дуже багато авто, які припарковані на хідниках, у межах пішохідної зони. Проблемні вулиці – Коперника, пл. Данила Галицького, пр. Свободи, вул. Дорошенка, пл. Ринок, вул. Староєврейська», – розповідає голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.

Майже всі бічні вулиці у центрі міста вдень на 90% заставлені неправильно припаркованими машинами, додала Маруняк.

«У центрі міста майже 60% пропускної здатності вулично-дорожньої мережі втрачено через надмірну «запаркованість». Авто паркують скрізь – на хідниках, на трамвайних коліях, під знаками. Такі машини треба забирати, проїзна частина має бути вільною, громадський транспорт повинен мати перевагу. Тому для міст України і Львова, зокрема, евакуатори потрібні. Є дорожні знаки, маркування, попри те, водії не дотримуються правил. Тому автомобілі треба забирати», – вважає заступник завідувача кафедри транспортних технологій Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Ройко.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!