Чи закриють кордони після виходу України із «зеленої» зони ЄС. Роз’яснення МЗС

1258 0
Євросоюз може виключити Україну із «зеленої» зони вже цього тижня.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Через погіршення епідеміологічної ситуації з COVID-19 в Україні Євросоюз може виключити нашу державу зі списку країн «зеленої» зони. Однак прийняте рішення не скасовує дію «безвізу». Обмеження встановлюють на туристичні поїздки. Про це повідомляє речник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Наразі формально ЄС ще не ухвали рішення про вихід України з переліку країн з низьким рівнем захворюваності на коронавірус. Його у Брюсселі преглядають щодватижні та коригують, відтак, вже цього тижня щодо України можуть прийняти відповідну ухвалу.

За словами Олега Ніколенка, у випадку ухвалення рішення Євросоюз не встановлює автоматично нові правила перетину кордону, а лише надає рекомендації державам-членам ЄС. Кожна держава окремо надає дозвіл чи встановлює обмеження для того чи іншого типу поїздок громадян України.

Дивлячись на досвід сусідів, які в попередні тижні були виключені із «зеленого» списку ЄС, тотального закриття кордонів для українців чекати не варто.

Речник відзначив, що вакцинація і надалі залишатиметься однією із ключових умов для безперешкодних подорожей до більшості країн. Тому МЗС закликає громадян активно вакцинуватися заради безпечних подорожей.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!