Політична реклама

Історичну лічницю Шептицького передадуть громаді Львова

2143 0
200-літня лічниця на вул. Озаркевича, 4, яку на початку ХХ століття подарував львів'янам митрополит Андрей Шептицький, перейде у власність громади Львова. Досі будівля, яка має пам’яткоохоронний статус, була у власності компанії-забудовника, що хотіла її знести.
Лічниця Шептицького. Фото ZAXID.NET

Лічниця Шептицького. Фото ZAXID.NET

Рішення про викуп та оцінку будівлі прийняв 8 травня виконавчий комітет Львівської міської ради, інформує кореспондент tvoemisto.tv.

Як пояснила начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич, це рішення прийнято для того, аби врегулювати конфліктну ситуацію, яка виникла довкола лічниці.

Зазначимо, раніше компанія ТОВ «Розвиток нерухомості» придбала в УГКЦ на вул. Озаркевича,4 кілька приміщень – котельню, стерилізаційну та власне будівлю старої лічниці – і отримала землю від Львівської міської ради. Тут на місці цих будівель планували збудувати житлово-офісний комплекс.

У січні цього року техніка компанії почала зносити лічницю і зруйнувала третину будівлі, що викликало обурення львів'ян і вони зупинили ці роботи.

«Для врегулювання конфлікту було прийнято рішення прийняти весь комплекс будівель за цією адресою в комунальну власність. Узгоджено всі деталі з компанією-забудовником. Ми проведемо оцінку цих будівель (для подальшого викупу, - ред.). А в четвер на сесії Львівської міськради запропонуємо надати забудовнику нову ділянку взамін цієї. Договір із ТОВ "Розвиток нерухомості" щодо користування міською землею на вул. Озаркевича,4 також має бути розірвано», – розповіла чиновниця.

Яку нову ділянку запропонує компанії «Розвиток нерухомості» міська влада, Гелена Пайонкевич не уточнила. Також вона не повідомила наразі, яке бачення міста щодо використання будівель, які перейдуть в комунальну власність.

Крім того, Гелена Пайонкевич повідомила, що зараз тривають суди за позовом організації «Меморіал», яка вимагає, щоб ТОВ «Розвиток нерухомості» відновило зруйновану будівлю лічниці Шептицького. А також триває судова тяганина щодо остаточного присвоєння лічниці статусу пам'ятки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!