Політична реклама

Де та як отримати у Львові посвідчення інваліда

10653 0
Право на державну соціальну допомогу, відповідно до ЗУ «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», мають інваліди з дитинства (І, ІІ, ІІІ групи) та діти-інваліди віком до 18 років.

З метою встановлення правового статусу інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів отримувачам державної соціальної допомоги, відділи управління соціального захисту видають відповідні посвідчення встановленого взірця, – повідомляє управління соціального захисту Львівської міської ради.

Посвідчення особи, яка одержує державну соціальну допомогу, оформлюється на ім’я інваліда з дитинства, на якого призначена державна соціальна допомога. Для отримання посвідчення необхідно пред’явити паспорт або інший документ, який підтверджує особу, а також надати фотокартку одержувача допомоги (розміром 30×35 мм).

Посвідчення на дитину-інваліда до 18 років (в тому числі в ранньому віці) оформляється на ім’я дитини-інваліда, на якого призначена державна соціальна допомога, та видається на її батьків або інших законних представників-опікунів, які отримують допомогу.

Посвідчення інваліду з дитинства або дитині-інваліду видається безкоштовно.

У разі, коли посвідчення стало непридатним для користування або втрачено, за заявою одержувача державної соціальної допомоги видається дублікат посвідчення. Якщо змінюються дані про одержувача державної соціальної допомоги, видається нове посвідчення. Старе підлягає поверненню та знищенню.

Для отримання детальнішої інформації мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до районних відділів управління соціального захисту:

Галицький:            тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:       тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:          тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:       тел.:  237-50-81     (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський:   тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:          тел.:  254-64-80     (просп. Черв. Калини, 66)

 «Єдині приймальні» районних відділів соціального захисту працюють без обідньої перерви, з понеділка до четверга з 8 до 19 год., в п’ятницю з 9 до 16:45 год.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!