Політична реклама

Де у Львові збирають ртуть та батарейки

6002 1
Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, спільно з управлінням екології та благоустрою, приймають ртуть, ртутні лампи та відпрацьовані елементи живлення - батарейки.

У 2013 році було зібрано 34 кг металевої ртуті. Це значно менше, ніж у 2012 - 107 кг, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Управління приймає металеву ртуть, медичні термометри, лабораторні термометри, ртутні медичні тонометри, ртутні барометри, ртутні манометри, датчики обліку часу роботи приладів. За минулий рік найбільше було прийнято медичних термометрів - 110 штук. Також управління прийняло 23 штуки лабораторних термометрів.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення надає консультації щодо дій у випадку виявлення розливу ртуті в приміщенні та розбиття медичного термометра. За 2013 рік було надано 79 таких консультацій.

Нагадаємо, ртуть – сильна отрута. За своїм зовнішнім виглядом, ртуть – метал сріблясто-білого кольору. Пари ртуті та її сполуки дуже отруйні. Потрапивши до організму людини через органи дихання, ртуть акумулюється і залишається там на все життя.

Симптоми отруєння ртуттю виявляються через 8-24 години:

загальна слабкість;

головний біль та підвищення температури;

згодом - болі в животі, розлад шлунку, хворіють ясна.

При розливі ртуті у приміщенні:

-  виведіть з приміщення всіх людей;

-  відчиніть настіж усі вікна у приміщенні;

-  захистіть органи дихання хоча б вологою марлевою пов'язкою;

-  ізолюйте максимально забруднене приміщення, щільно зачиніть всі двері;

-  вимкніть газ та електрику, загасіть вогонь у грубах перед виходом з будинку

 

УВАГА! У випадках виявлення, розбиття та пошкодження ємностей із ртуттю (градусників, колб і т.д.) негайно слід звертатися за телефонами 29-75-911, 261-40-83, 261-42-39, 261-44-61 або за електронною адресою [email protected]


Читайте також:
12 Червня, 2015 19:16
Джо Адреса?!?!?!?!?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!