Деякі українські консульства призупинили послуги для призовників. У МЗС прокоментували

538 0
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що так виконують законодавство України щодо мобілізації.
Умовне фото

Умовне фото

У деяких українських консульствах перестали приймати документи у громадян призовного віку на отримання консульських послуг. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що так виконують законодавство України щодо мобілізації. Про припинення консульських послуг заявили консульства України в Польщі та Барселоні, повідомляє «Суспільне».

Зокрема, в консульстві Польщі пояснили, що документи тимчасово перестали приймати в громадян призовного віку. Утім зараз розробляють механізми, які будуть відповідно діяти до закону про мобілізацію, додали в дипломатичній установі. У Генеральному консульстві України в Барселоні також заявили, що призупинили приймати заяви «на вчинення консульської дії» для чоловіків призовного віку.

Читайте також: Наскільки виконується мобілізація на Львівщині та хто вручає повістки

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що вчора доручив вжити заходів щодо відновлення «справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном».

«Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна», – каже Кулеба.

На його думку, перебування за кордоном не звільняє громадянина від «обовʼязків перед Батьківщиною», зокрема оновлювати свої дані у військкоматах, і саме тому, за його словами, він доручив припинити надання деяких послуг таким людям.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!