Політична реклама

Діти є плодом любові, а не її метою, – психолог

2420 1
Існує велика проблема в тому, що деякі батьки, коли діти відходять, не знають, як вони мають далі жити і що в житті робити. Це означає, що такі батьки трішки не так собі життя побудували. Діти не є метою подружжя, діти є додатком до подружжя. Справжнє подружжя це є відносини між чоловіком і жінкою, адже подружжя без дітей теж є повноцінним. Діти є плодом любові, а не метою любові. Про це в ефірі tvoemisto.tv розповів психолог, директор видавництва "Свічадо" Богдан Трояновський.

За його словами, якщо усвідомити ці речі, не виникне багатьох проблем у родині.

"Деякі батьки надто сильно контролюють і діти мусять вирватись з-під того контролю. У протилежному випадку – в психології навіть є такий термін "неперетята пуповина"– існує психологічна пуповина, яка далі тримає дітей", – пояснює психолог.

Це дуже небезпечно, адже не дає сформуватись особистості, людині, котра несе відповідальність за свої рішення і своє життя.  

"Щодо батьків, то я б радив по-трохи заявляти їм: я розумію, що ви хочете допомогти, але це є моє рішення. Мусимо потрохи виховувати батьків, щоб вони почали нам довіряти. Це складно, але ми повинні спробувати", – радить психолог.

Крім того, на його переконання, важливо не сприймати негативну реакцію батьків надто серйозно: вислухати їх, порадитись, але приймати рішення самостійно.

"Батьки нам завжди є потрібні, але дуже добре, коли діти є самостійні. Батьки мусять відпустити дітей, вони мусять жити незалежним життям. Адже основа родини – це стосунки між чоловіком і жінкою. Коли діти найкраще почуваються? Коли батьки любляться, коли між ними все добре і вони не надто пхаються у їхні справи. А коли батьки між собою у таких собі стосунках і більшу увагу звертають на дітей, то не є надто добре", – переконаний психолог.

За його словами, коли батьки між собою побудують нормальні стосунки, то вони, навпаки, будуть радіти тому, що їх діти самостійні, будуть тішитись. що у дітей все добре.

 

28 Серпня, 2019 09:52
Психолог Наталія Раїник Психологічна допомога у Львові
[***]s://nataliarainyk.com
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!