Дівчата зможуть навчатися у військових ліцеях

2470 0
Крім того, пілотний проект запрацює у двох вишах країни з вересня.
фото з Facebook Поліни Кравченко

фото з Facebook Поліни Кравченко

У Міноборони України розробили проект наказу, яким урегулюють права дівчат учитися у військових та військово-морських ліцеях. Про це 6 березня під час брифінгу повідомила головна спеціалістка департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міноборони України Любов Гуменюк.

Читайте також: Жінку не взяли на офіцерські курси у Львівську академію сухопутних військ через її стать

Навчатися у військових ліцеях дівчата зможуть із вересня 2019 року. За її словами, також скасували обмеження щодо прийому жінок на навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти.

«Чисельність жінок, які навчаються у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах ВНЗ, становить 8% від загальної чисельності зарахованих на навчання», – зазначила вона.

Відповідний «пілотний проект» реалізують на базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського та Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Читайте також: Міноборони збудує дві багатоповерхівки на Мечникова. Візуалізація

Таким чином у Міноборони сподіваються усунути перешкоди для повноцінної участі жінок у діяльності війська.

Додамо, що торік уперше на параді до Дня Незалежності в Києві крокував парадний розрахунок жінок-військовослужбовців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!