Для школярів початкових класів можуть скасувати табель

2230 0
Табелі з оцінками пропонують замінити на «Свідоцтво досягнень».
фото: www.volynnews.com

фото: www.volynnews.com

У Міністерстві освіти і науки України пропонують скасувати табель як форму характеристики досягнень школярів, натомість можуть запровадити свідоцтва про досягнення. Про це повідомила очільниця МОН Лілія Гриневич, інформує Нова українська школа.

«Значення слова табель — це відомість або список. А школа має надавати учневі і батькам розгорнуту характеристику про досягнення дитини так, як наведено в зразку свідоцтва для 1-го класу», — розповіла Лілія Гриневич.

Читайте також: Львівщина отримала понад 70 млн грн на нову українську школу

Зокрема нову модель оцінювання вже розробили для перших класів і надіслали її в школи, які пілотують новий Стандарт початкової освіти. До неї входить і «Свідоцтво досягнень», у якому фіксуватимуть активність учня, прогрес у навчанні та результати.

Після пілотної апробації, учителі зможуть внести корективи для удосконалення нової форми оцінювання, після чого у МОН затверджуватимуть остаточну форму. Для розроблення зразка оцінювання створили робочу групу, до якої увійшли вчителі пілотних шкіл, вчителі-практики, розробники нового Стандарту початкової освіти і представники Академії педагогічних наук.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!