До Дня народження Лесі Українки у Львові виставлять її фото, яке ніколи раніше не відкривали для огляду

1922 0
Музейники готують для львів'ян сюрприз.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У Домі Франка у четвер, 25 лютого, презентують світлину Лесі Українки, яку, як кажуть музейники, сама поетеса та її рідні вважали найкращою. Єдиний відомий фотооригінал зберігається у фондах Дому Франка і його ніколи раніше не відкривали для огляду, повідомляють у музеї.

Фото вперше виставлять для огляду у день 150-річного ювілею Лесі Українки. На звороті світлини будуть два речення із 16 слів, а також зазначені місце і дата.

«Ці два речення варті цілих томів. Бо сильніші за смерть. А місце і дата здатні розповісти історію, у якій прихована драма. І навіть не одна. В унікальній історії цієї світлини химерно сплелися два трагічні кохання і одна дивовижна дружба. І одне незабутнє літо. Таке, яке буває лише раз у житті», – йдеться в анонсі виставки однієї світлини.

Подія «Цвіт папороті» відбудеться у Домі Франка 25 лютого о 14.00 год. Саме цього дня відзначатимуть 150-річчя від дня народження поетеси.


 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!