До ходи на підтримку сімейних цінностей у Львові долучилися догналіти

8438 3
Догналіти самовільно і завчасно сформували власну колону, невдовзі приєднавшись до прочан УГКЦ.
фото: Тарас Бабенчук/Facebook

фото: Тарас Бабенчук/Facebook

Сьогодні, 3 червня, у межах фестивалю на захист сімейних цінностей, центром Львова пройшла хода Української Греко-Католицької Церкви, повідомляє «Духовна велич Львова».

До ходи греко-католиків самовільно приєднались представники секти догналітів. Як стверджує організатор заходу, керівника ГО «Благословення» Олег Андрушків, участь догналітів у ході стала для всіх не просто неприємною несподіванкою, але й справжнім шоком. Догналіти самовільно і завчасно сформували власну колону, невдовзі приєднавшись до прочан УГКЦ.

Як пише «Духовна велич Львова», участь у ході взяв скандальний єпископ Василь-Маркіян Гітюк, велика кількість монахинь та мирян, які є прибічниками секти. З уст представників цієї секти звучали старі гасла про ювенальну юстицію, гендер тощо.

Речник Львівської Архиєпархії УГКЦ Павло Дроздяк у коментарі Zaxid.net сказав, що прихід догналітів став для нього «неприємною несподіванкою»: «Мені важко коментувати цю ситуацію, бо УГКЦ не організовувала ходу, а лише долучилась до неї. Але прихід догналітів і їхнього лідера Маркіяна Гітюка став для мене неприємною несподіванкою. Тому, чесно кажучи, в мене також з’явились запитання до організаторів». Натомість голова ГО «Благословення», яка організовувала фестиваль і ходу, Олег Андрушків також сказав, що не запрошував сектантів: «Ми не одразу помітили їх. Усю дорогу вони йшли позаду нас, а вкінці, коли ми прийшли на площу біля церкви св. Юра, ми зупинились, а вони своєю колоною попрямували вниз до Городоцької по вул. Озаркевича. Але ми розуміємо, що це була провокація і спроба вдати, що ми розділяємо їхні одіозні гасла, тому не чіпали їх».

Довідка

«Українська правовірна греко-католицька церква» (УПГКЦ) — незареєстрована, офіційно не визнана релігійна організація в Україні, виокремилася з Української Греко-Католицької Церкви у 2008—2009 роках. У церковних колах УГКЦ і пресі ця нова релігійна організація відома як «підгорецькі отці» або «група Догнала», «секта Догнала», «догналівці», «догналіти» (через ім`ям засновника — чеського священика Антоніна Іллі Догнала). 22 червня 2015 року працівники СБУ під час обшуків у Брюховичах затримали лідерів УПГКЦ та депортували їх з України.

Фото Тараса Бабенчука/Facebook, Ганни Аргірової


Читайте також:
3 Червня, 2018 21:43
Ffbbb Содом і Гомора в голові гомофобів, де культивується ненависть, неповага і порушення прав і свобод інших людей, і за це господь точно вивів їх розум.
3 Червня, 2018 20:54
Микола Гомофобів Господь вивів із Содому і Гомори, а толерантних залишив там
3 Червня, 2018 20:34
Ffbbb Похід гомофобів проти свободи та прав людини
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!