До Львова привезуть мощі блаженного Василя Величковського

2945 0
Цієї неділі, 20 грудня, до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла привезуть частинку мощей блаженного священномученика отця Василя Величковського. Вшанувати реліквію можна буде впродовж усього дня з 8:00 години ранку.
фото: photo-lviv.in.ua, ji-magazine.lviv.ua

фото: photo-lviv.in.ua, ji-magazine.lviv.ua

Також у неділю прихожани та гості Гарнізонного храму матимуть нагоду більше дізнатись про постать цього блаженного Української Греко-Католицької Церкви.  Зокрема, о 12:00, 14:00 та 19:00 год. молоде подружжя зі Львова Олег та Тетяна Чихарівські покажуть усім присутнім презентацію про о. Василя Величковського, детальніше розкажуть про його життя та діяльність.

Як відомо, отець Василь Величковський є покровителем пенітенціарного служіння  Церкви (духовного служіння у тюрмах), новомучеником, якого не змогли здолати ні переслідування за віру, ні довгі роки ув’язенень у концентраційних таборах. Святійший Отець Іван Павло ІІ проголосив Василя Величковського блаженним під час Святої Літургії 27 червня 2001 року у Львові.

Джерело: www.kapelanstvo.info.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!