Дощ із зірок. Коли львів'яни зможуть побачити зорепад Персеїди

5130 0
Цього року зорепад буде найбльш помітним у ніч із 12 на 13 серпня.
Фото: BBC

Фото: BBC

Метеорний потік Персеїди, який відбувається щорічно, цього року буде максимально активним і помітним у ніч з 12 на 13 серпня. Пік його потужності припаде приблизно на 03:00. За безхмарної погоди можна буде побачити близько 60 спалахів на годину.

Персеїди – найбільший метеорний потік. Його так називають у народі через те, що частинки потоку сходяться у точці сузір’я Персея. Персеїди з’являються унаслідок проходження Землі через орбіту комети Свіфта-Туттля. Сам метеорний дощ – це рештки частин, які випадають із хвостів комет. Комети складаються з брудного льоду та металів. І коли Земля перетинає орбіту Свіфта-Туттля, вона захоплює ці частинки. У нашій атмосфері вони спалахують і тануть. Тому ми і бачимо яскраві світлові явища.

Для спостереження Персеїд не потрібні ніякі астрономічні прилади, тому насолодитися нічним видовищем може будь-хто. Мінімальні вимоги до спостерігача – обрати найменш штучно освітлене місце з якнайбільшим оглядом неба, виділити на спостереження кілька годин свого часу. Особливість метеорного потоку в тому, що куди б ви не дивилися – шанс побачити метеор Персеїд є завжди,

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!