Політична реклама

Довідку з податкової відтепер можна замовити через інтернет

1398 0
Довідку про відсутність податкового боргу тепер можна замовити в «онлайні» і отримати по електронній пошті. Про це повідомив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко, повідомляє прес-служба відомства.

«Черговий крок у розширенні сервісів для платників податків вже зроблено — тепер платники податків, які звітують в електронному вигляді, зможуть замовляти «Довідку про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов‘язкових платежів), які контролюються органами ДПС», не відвідуючи податкову інспекцію», — зазначив Клименко.

За словами керівника податкового відомства, у запиті, який формується відповідно до електронного формату (J1300301) і направляється в «Інформаційного порталу органів ДПС України», платнику податків необхідно вказати спосіб отримання довідки (електронний або письмовий).

В залежності від вибору способу отримання довідки, платнику податків, який не має заборгованості з того чи іншого податку чи збору, засобами електронного зв’язку направляється Довідка в електронному вигляді (J1400301) або інформаційне повідомлення у вигляді квитанції інспектора ОДПС про стан розгляду довідки за місцем обліку.

«Громадянам раніше для отримання цієї довідки доводилося мінімум двічі відвідувати податкову інспекцію — для того, щоб замовити її, а потім ще й забрати. Тому, звичайно, такий сервіс дозволить значно заощадити час платників податків і нарешті мінімізує їх спілкування з співробітниками ДПС», — переконаний Голова ДПАУ.

Нагадаємо, наприкінці січня 2012 року державна податкова служба виступила з ініціативою про скорочення строків видачі 12-ти адміністративних довідок та скасування кількох таких документів.

Джерело: vkurse.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!