Політична реклама

Експерти прогнозують подорожчення картоплі

1670 0
Експерти прогнозують подорожчення городини. Зокрема картоплі, яка, на їхню думку, подорожчає на 20-30%.

Зараз кілограм картоплі на базарах коштує до 2-х гривень. Така ж вартість і у супермаркетах. Хоча ще донедавна можна було купити за півтори.

Збільшилась ціна й на моркву. До 4-х гривень за кілограм. Хоча на гуртових базарах іноді її вартість удвічі нижча. А ось на тепличну продукцію розцінки суттєво не підніматимуть, прогнозують експерти.

Алекс Ліссітса, аналітик аграрного ринку: "Зазвичай, в Україні взимку споживається огірки і томати українського виробництва з теплиць. Ціни на них залишаться стабільними. Єдине, що може вплинути на їхню ціну це відповідно що газова складова. Відомо що з 1 січня ціна на газ в Україні ще раз піднялася, тому що такі домовленості з Росією. Тому я думаю, що тут теж буде не значне зростання ціни. Десь на 10-15% на протязі наступних 2-3- місяців".

Джерело: "ubr.ua"

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!