Експосадовця Львівської ОДА підозрюють у розтраті «ковідних» грошей

1614 0
Це спричинило шкоду державі на суму понад 320 тис. грн. Станом на цей час збитки відшкодували.
фото: львівська обласна прокуратура

фото: львівська обласна прокуратура

Експосадовця Львівської ОДА підозрюють у розтраті бюджетних коштів, які виділили на боротьбу з коронавірусом. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівщини.

Так, колишньому виконувачу обов’язків начальника одного із управлінь ЛОДА повідомили про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідування встановило, у жовтні 2020 року уклали договори між ЛОДА та суб’єктом господарювання щодо закупівлі медичного обладнання та устаткування в заклади охорони здоров’я на Львівщині для боротьби та подолання наслідків Covid-19.

Посадовець, будучи головою тендерного комітету, не перевірив належно договори на предмет їхньої доцільності та економічної ефективності. Натомість підписав ці документи із врахуванням ПДВ всупереч постанові КМУ (Про звільнення від сплати ПДВ при закупівлі обладнання необхідного для боротьби з Covid-19).

Потім товари придбали за завищеною ціною, що спричинило шкоду державі на суму понад 320 тис. грн. Станом на цей час збитки відшкодували.

Читайте також: Чиновницю львівської міськради, яку затримали на хабарі, посадили під домашній арешт

Наразі вирішують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також встановлюють причетність до вчинення злочину інших службових осіб.

У прокуратурі Львівської області не уточнюють ім’я експосадовця, проте, за інформацією з джерел сайту ДІЛО, йдеться про Павла Тереха, колишнього т.в.о управління капітального будівництва ЛОДА.

Нагадаємо, що Павла Тереха раніше вже піймали на хабарі. За попередніми даними, у лютому 2021 року він вимагав та одержав від одного з представників будівельної організації неправомірну вигоду за раніше укладений договір. Через місяць його відпустили під заставу.  Суд також призначив йому заставу – 227 тис. грн.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!