Експозиція музейних цінностей у Львові. Де подивитися?

1838 0
Експозицію «Реставрація музейних цінностей» розгорнуто у Львівському музеї історії релігії, і вона присвячена 40-річчю науково-реставраційного відділу, за час існування якого сотні експонатів знайшли своє друге життя.
фото: museum.lviv.ua

фото: museum.lviv.ua

 На виставці представлені відновлені-відчищені стародруки та ікони, срібні речі та тканини, дерев’яні скульптури та архівні матеріали, які, поза сумнівом,  привернуть увагу відвідувача своїм, попри поважний вік, добрим станом. За словами наукових співробітників ЛМІР  Олени Малюги та Ірини Цебенко, ювілейна виставка – це відреставровані упродовж останніх десяти років раритети зі збірок фондових груп, які майже не виставлялися для широкого кола глядачів.

Зокрема, із групи «Живопис» представлені полотна «Св. Йосиф з Ісусом» (поч. XIX ст., художник невідомий), «Успіння Пресвятої Богородиці» Теофіла Копистинського (1901); із групи «Скульптура» – «Св. Петро», «Старозавітний святий», горельєф «Хресна дорога». У збірці графіки – плакати, гравюри, грамота Папи Пія XVI. Художники виставили для огляду й тканини, і це антимінси (посвячені обруси із частинкою мощів святих на престолі в православних церквах. – Т.К.), прапор кухарів 1895 року, сорочку на тору.

Відвідувачі також можуть побачити найстаріші експонати музею – відреставровані фрагменти Острозької Біблії 1581 року, срібні культові речі юдаїки, інші матеріали.
 

За інформацією День.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!