Політична реклама

Епідемії інфекційних хвороб можуть спалахнути в Україні

1160 0
Через недостатній рівень імунного прошарку в Україні можуть розпочатися епідемії інфекційних хвороб. Про це сказала інфекціоніст, директор ГО "Імунний щит нації" Наталія Винник.

Як повідомляє "Львівський портал"Н.Винник зазначила, що наразі в серед українців фіксується досить низький рівень охоплення вакцинацією, що може призвести до повернення інфекцій, які Україна вже, начебто подолала.

"Для вироблення колективного імунітету до інфекційної хвороби необхідно, щоб 90-95% дітей були вакциновані. Малий відсоток щеплень якраз вказує на те, що за сприятливих умов поодинокі випадки хвороби можуть розгорнутись в епідемію. Приклад з кором – найяскравіша ілюстрація того, що може статись і з іншими хворобами, від яких українці відмовляються робити щеплення", - пояснила Н.Винник.

Нагадаємо, вакцинація визнана ВООЗ найкращим засобом захисту від інфекційних хвороб. Обов`язковою для українців, згідно з Національним календарем щеплень, є вакцинація від дифтерії, кашлюку, кору, поліомієліту, правцю, туберкульозу.

Інші обов’язкові щеплення встановлюються для груп населення: за віком; щеплення дітей із порушенням Календаря; щеплення ВІЛ-інфікованих осіб; за станом здоров’я; проти вірусного гепатиту В осіб із злоякісними новоутвореннями; осіб, які перебувають на гемодіалізі та отримують багаторазові довготривалі переливання донорської крові або її препаратів; щеплення на ендемічних і ензоотичних територіях і за епідемічними показами.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!