«Епіцентр» вирішив працювати під час карантину вихідного дня

2180 0
У мережі кажуть, що продаватимуть лише те, що дозволив уряд.
Фото: Photos.wikimapia.org

Фото: Photos.wikimapia.org

Під час карантину вихідного дня мережі «Епіцентр» та «Нова лінія» працюватимуть, але продаватимуть лише життєво необхідні товари. Про це йдеться у повідомленні пресслужби мережі.

Читайте також: Чи зможуть ресторани Львова працювати цими вихідними і чи їх штрафуватимуть за це. Пояснення юриста 

В «Епіцентрі» пояснюють, що продаватимуть виключно харчові продукти, засоби гігієни, лікарські засоби та товари медичного призначення, ветеринарні препарати, корми та доставлятимуть їжу із їхніх ресторанів. При цьому зазначають, що не згодні зі всіма заходами, впровадженими урядом для посилення карантину. 

Напередодні на своїй сторінці у Фейсбук «Епіцентр» зазначив, що вводить 72-годинний робочий день, натякаючи, що в суботу та неділю таки працюватимуть. «Продукти у нас є, вироби медичного призначення, ліки – є, корм для тварин – є. Завозимо пальне», – написали вони.

На це бурхливо сьогодні на брифінгу відреагував міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Мовляв, вірус розповсюджується ураганними темпами, тому правил важливо дотримуватися усім.

«Хочете покуражитися і робити фарс на здоров’ї людей, тоді поїхали зі мною в реанімації. Покуражтесь перед людьми, які помирають кожного дня. Покуражтесь перед лікарями, які кожного дня роблять все, щоб зберегти життя людей», – наголосив Максим Степанов.

Водночас заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що органи МВС та Нацполіція ретельно проконтролюють, аби заяви керівництва мережі співпали з реальними діями для попередження розповсюдження Covid-19.

Зазначимо, що торговельна мережа «Епіцентр»  Олександра й Галини Герег працювала під час весняного карантину, коли навіть не працювали ринки.

Читайте також: У Львові ресторатори протестували проти «карантину вихідного дня». Фото, відео

Нагадаємо, учора ввечері стало відомо, що Львівська міська рада готує позов до суду на рішення кабміну про карантин «вихідного дня». 11 листопада Кабінет Міністрів запровадив в Україні так званий «карантин вихідного дня». В Україні він запрацює із 14-15 листопада і діятиме попередньо до 30 листопада. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, оператори поштового зв'язку, атвозаправки, транспорт, готелі та ті, хто надають соціальні послуги. На вихідних заборонять масові заходи, діяльність спорт-комплексів, басейнів, розважальних зон у ТРЦ, а ресторани та кафе зможуть працювати лише на виніс. Додамо, що ресторатори вийшли у Львові на протест через нові обмеження, деякі з них вирішили не закриватися і працювати на вихідних.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!