Політична реклама

Фільм тижня у Львові: "Принцеса Монако"

1686 0
Цього тижня tvoemisto.tv рекомендує на вихідні біографічну драму "Принцеса Монако".

Головна героїня фільму «Принцеса Монако» – Грейс Келлі (Ніколь Кідман). Голлівудська актриса, що досягла вершин слави. У 27 років вона вирішує залишити кар’єру і ніколи не зніматися у кіно. Причиною стало весілля з князем Монако Реньє ІІІ. Картина розповість про один з періодів життя Грейс.

Рік: 2014. Країна: Франція, США, Бельгія, Італія. Жанр: драма, біографія. В головних ролях: Ніколь Кідман, Майло Вентімілья, Паркер Поузі, Тім Рот, Пас Вега, Френк Ланджелла. Режисер: Олів’є Даан. Сценарій: Араш Амель. Тривалість: 103 хвилини. Вікові обмеження: 16 років.

Сценарій було написано Арашем Амелем у 2011 році і тоді ж його було включено до списку найбільш цікавих сценаріїв Голлівуду. Зйомки проходили у Франції, Італії та Монако з осені 2012 року до початку 2013. Заради деяких сцен на добу було перекрито головну площу Монако. Невдовзі після закінчення зйомок, ретельно ознайомившись зі сценарієм, діти Грейс принц Альберт ІІ та принцеси Кароліна та Стефанія висловили своє невдоволення викривленням фактів з життя матері. Вони назвали фільм занадто гламурним та історично невірним. На прохання внести зміни до сюжету режисер Олів’є Даан відповів, що він передусім художник, а не історик і не претендує на біографічну точність.

Думки критиків щодо цього фільму розійшлись. Більшість вважають його занадто "голлівудським", хоча визнають красиві декорації та хорошу акторську гру Ніколь Кідман та Тіма Рота.

Три цікавих факти про фільм:

  • На роль Грейс Келлі розглядали Шарліз Терон, Різ Уізерспун, Гвінет Пелтроу, Кейт Хадсон та Емілі Блант.  
  • За співпадінням, зйомки фільму стартували в день тридцятиріччя зі смерті Грейс Келлі.
  • Фільм відкривав Канський кінофестиваль. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!