Фото дня. Під консульство Росії у Львові принесли паперові кораблики

2098 1
Пікетувальники вимагали звільнити затриманих російськими прикордонниками українських моряків.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

Під будівлю Генерального консульства Російської Федерації у Львові принесли паперові кораблики. Таку ж акцію провели у низці інших українських міст.

Читайте також: Як працюватимуть банки у разі введення воєнного стану в Україні

Уночі представники Нацкорпусу Львівщини провели біля Генконсульства акцію протесту проти захоплення українських кораблів у Керченській протоці та запалили шини. Пікетувальники вимагали звільнити затриманих російськими прикордонниками українських моряків. Під час апаратної наради у ЛОДА, голова області Олег Синютка доручив посилено охороняти консульство, а акції протесту проводити у межах чинного законодавства.

Нагадаємо, зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. Зі свого боку Росія заявила, що українські кораблі нібито порушили територіальні води Росії і увійшли в закриту акваторію. Ввечері того ж дня російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, на суднах перебувають 23 українці, шестеро моряків дістали поранення. У ФСБ Росії підтвердили обстріл і затримання українських кораблів.

Уночі 26 листопада РНБО зібралась на позачергове засідання, у результаті якого підтримали введення воєнного стану. Сьогодні о 16:00 це питання розглянуть у Верховній Раді. Наразі всі силові структури України перейшли на посилений режим роботи.

Фото Андрія Костюка

26 Листопада, 2018 11:43
666 ... було би смішно , якби не було сумно ... замість йти до воєнкомату і зголоситьсь на військову службу оті "активісти" атакували Росію ( консульство) якоюсь паперовою "ескадрою" ... і чому наші ЗМІ (замість аплодувати отакому "креативу") таку ідею ( запис до війська) не розповсюджують ? ... чекаємо на репортажі з воєнкоматів ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!