Політична реклама

Голоси Львова можна буде послухати на спеціальній мапі

1260 0
У Львові створять інтерактивну звукову мапу «Голоси міста». Це – проект в межах освітньої програми Центру міської історії, який має на меті показати історію міста минулого і атмосферу сучасного у звуковій формі.

Інтерактивна історична мапа має показати історичну картину минулого та сучасного міста через голосові, звукові, візуальні засоби, повідомила tvoemisto.tv координатор проекту Христина Бойко.

Інтерактивна карта – макет відтворення дільниці Підзамче з нанесенням найважливіших об’єктів. Основний фокус зосереджується на тих місцях, які є важливі та показують суттєві процеси та зміни у історії дільниці.

Кожен об’єкт на карті міститиме коротку історичну довідку (з транслітерацією на шрифт Брайля), зображення, уривки з глибинних інтерв’ю (пов’язані з його історією місця), звук, який символічно характеризує місце.

Для реалізації «Голосів міста» використовуються матеріали проектів Центру міської історії: «Інтерактивний Львів», «Урбаністичні образи», «Карти міст», «М(ої) розповіді: Усна історія і міські досвіди». Хронологічно матеріали охоплюють історію дільниці кін. XIX - поч. ХХІ ст.

Транслітерація шрифтом Брайля має на меті зробити проект доступнішим для людей з особливими потребами.

Після участі в «Майстерні міста» проект надалі буде реалізований в освітніх програмах Центру міської історії у межах виставки «Минуле в «цифрі»: місто, історія та цифрові технології», яка відкриється 11 червня 2014 року.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!