Графік відключень у Києві на 1 лютого

1079 0
Дефіцит електроенергії поступово зменшується, тож Київ і надалі продовжує працювати у графіках.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

У Києві спостерігається значне покращення ситуації з енергозабезпеченням. Сьогодні потужність генерації перевищила тисячу мегават.
 
На завтра, 1 лютого Укренерго ввела обмеження: для Києва 1050 МВт вдень і 683 МВт вночі. Для Дніпра та області обмеження становитимуть 1272 МВт вдень, 1245 МВт вночі. Таким чином міста завтра будуть забезпечені на 64% та 57% від потреб відповідно.
 
У своїх щоденних дописах-звітах, гендиректор Yasno Сергій Коваленко вже вкотре підняв тему рівномірності та справедливості відключень, згадавши про будинки, які підключені до ліній критичної інфраструктури.
 
Відомо, що для рівномірних відключень усі житлові будинки поділені на групи. Групи формуються не за кількістю будівель, а за потужністю, яку вони споживають. Точна кількість будинків на інфографіці нижче і всі вони відключаються автоматично.
 
«Є будинки поза групами, підключені до ліній критичної інфраструктури. ОСР не може їх відключати централізовано. Таких будинків було близько 1500, але завдяки співпраці колег з КМДА та перепідключенню на інші лінії зараз їх 750. Частина із них ‒ 400 ‒ мають відключатися ЖЕКами, ОСББ і керівними компаніями, щоб дати змогу енергосистемі бути ще більш стабільною. Ще трохи будинків відключити не можна через технічні особливості. Але їх частка зовсім незначна ‒ менше 3%», ‒ зазначає гендиректор Yasno.
 
За словами Коваленка, майже всі будинки у Києві відключаються за графіками, але і вони можуть різнитися у сусідніх будинках.
 
Тож, попри те, що ситуація з електроенергією потроху покращується, Київ і надалі продовжуватиме працювати у графіках, тому подивитись їх кияни можуть тут, а жителі Київської області – тут.
Ігор Ющенко
 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!