Замість ремонту трамвайного депо у Львові закуплять вживані вагони

2306 1
Раніше ЄБРР виділив місту 800 тис. євро кредиту, який планували витратити на ремонт трамвайного депо №2.
Фото: lvivzaet.in.ua

Фото: lvivzaet.in.ua

Питання ремонту трамвайного депо №2 на вул. Промисловій, 29, залишається вікритим. «Львівелектротранс» досі шукає підрядника, який зможе виконати умови та відреставрувати його. Надані ЄБРР в кредит 800 тис. євро, які в місті планували витратити на ремонт депо, будуть витрачені на закупівлю 40 вживаних трамваїв із Європи виробництва 80-их років минулого сторіччя. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів Іван Бондар, начальник відділу інформації та зв'язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс».

«Попередній підрядник не виконав своїх зобов’язаннь по тендеру, які він на себе взяв. Він не виконав обсяг робіт, які потрібно було виконати за певний проміжок часу. Це київська фірма “Аеровент”», – сказав він.

Читайте також: Львів знову купуватиме трамваї в Німеччині

За його словами, з 2013 року двічі були проведені конкурсні торги щодо ремонту трамвайного депо №2, що визначили переможців, але жоден з підрядників в результаті не був готовий виконати свої зобов’язання з обсягу запланованих робіт.

«Судячи з двох проведених тендерів, в Україні, на жаль, немає компанії, яка може взятися за такий об’єкт та виконати по ньому зобов’язання. Джерело фінансування ремонту натепер не є відомим, оскільки є розбіжності в експертних підрахунках щодо вартості реконструкції цього депо – вона коливається від 2,5 мільйонів до 5 млн євро», – додав він.

Читайте також: У Львові хочуть закупити 120 автобусів та 10 трамваїв за кредитні кошти

Також він сказав, що після початку перших ремонтних робіт було виявлено, що інфраструктура депо №2 повністю зношена, через що її також треба реконструювати.

«В первісних дослідженнях таких даних не було, заміна інфраструктури не передбачалась. Зараз немає жодних прогнозів, коли буде оголошено наступний тендер і яке буде джерело фінансування», – сказав він.

Вживані трамвайні вагони, які в місті планують закупити на невикористані кошти кредиту ЄБРР, мають замінену систему керування з електричної на електронну, що є більш стійкою до умов сучасного міста.

Читайте також: Коли Львів купуватиме нові трамваї

«Наші трамваї ламаються через поїздки в заторах та постійні зупинки, трамваї з електронною системою управління стійкі до заторів і сможуть слугувати більш надійно. Їх треба буде перекинути з широкої колії на вузьку, ми вже почали готуватися до цих робіт і сподіваємося, що до кінця року ми отримаємо ці вагони», – додав він.

За його словами, місто не зможе одразу поставити всі 40 вагонів на рейки, але за якійсь проміжок часу всі вони почнуть слугувати потребам громади Львова.

Гладченко Микита


Читайте також:
27 Січня, 2018 23:48
Юра [***]://cfts.org.ua/news/2018/01/27/khelsinki_otkazyvaetsya_ot_40_tramvaev_bombardier_kotorye_podoshli_by_lvovu_vinnitse_ili_zhitomiru_foto_45256
Тут кажуть шо трамваї є хороші для Львова.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!