Хто ремонтуватиме площу Галицьку у Львові

2772 0
Роботи розділять на два етапи.
Фото: НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА "РУТЕНІЯ"

Фото: НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА "РУТЕНІЯ"

У Львові визначили підрядника, що ремонтуватиме площу Галицьку. Роботи розпочали ще торік, утім на місці, де стояв фонтан «Кульбаба» знайшли залишки храму.

Читайте також: У Львові за 4 мільйони продовжать реставрацію руїн Високого замку

За 4,5 млн грн площу відремонтує ПП «Патронат», що виграла тендер і торік. Попередній проєкт довелося відкоригувати. тому вартість робіт зросла на мільйон гривень. Згідно з даними системи Youcontrol, засновницею та керівницею підприємства вказана Світлана Куземська.

За оновленим проєктом на площі планують підвести мережі, влаштувати бетонну чашу фонтану, навколо якого можна буде сидіти. Також навколо нього облаштують освітлення території, сам фонтан підсвітять.

Як розповіли Tvoemisto.tv у проєктній організації, тут встановлять 3D-моделі давньої церкви з таблицею та історією цього місця. На самій площі Галицькій демонтують МАФи.

Другий етап проєкту передбачає ремонт решти території до початку площі Соборної, влаштування нового озеленення та місць для сидіння і освітлення усього простору між вул. князя Романа і площею Соборною.

Читайте також: У Львові відреставрують костел Єзуїтів

Проєкт реконструкції змінювали, тому що на місці виявили фрагменти костелу Воздвиження Чесного Хреста, який датують 1530-м роком. Його розібрали наприкінці XVIII ст. разом із міськими укріпленнями. Також під час розкопок знайшли останки десятьох людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!