Політична реклама

Картопля падатиме в ціні до кінця сезону

1077 0
На сьогоднішній день сільгоспвиробники продають картоплю в регіонах України в середньому по 1 грн 10 коп за кілограм на відміну від 1,8 грн, які просили за кілограм коренеплоду на початку сезону, і ціна ще буде знижуватись.

На початку сезону виробники продавали картоплю по 1,6 – 1,8 грн/кг, це був кінець серпня. Протягом усього вересня ціна опустилася до 1,3 грн/кг. І зараз вартість картоплі в межах 1,1 грн/кг. Тобто, ціна на картоплю знижується, вважають фахівці.

За словами експертів на Півдні України аграрії практично викопали картоплю, а в Центральній частині держави вже зібрано майже 70%. У Житомирській, Чернігівській, Київській областях, а також на Волині, Львівській області викопано близько 50% площ картоплі. У цілому, за його словами, сільгоспвиробники зібрали більшу половину продукту.

Експерт зауважив, що Український клуб аграрного бізнесу прогнозує урожай картоплі у господарствах населення і професійних виробників у цьому році на рівні 20,5 млн тонн. Торік агрохолдинги виробили 600-700 тис тонн, а цього року накопають близько 1 млн тонн картоплі.

Джерело: Гал Інфо

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!