Політична реклама

Кава подорожчає на 40%, - експерти

1119 0
Через несприятливі погодні умови у країнах-виробниках кава може подорожчати на 30-40% і навіть стати гіршою на смак, заявили експерти компанії Lionstone Investment Services.

Так, найбільші експортери "арабіки" (Бразилія, В'єтнам, Індонезія) переживають найсильніші дощі та посухи за останні 15 років. Бразилія наразі зібрала лише 40% врожаю всього поточного сезону. Через неврожай та підвищення попиту на ароматні зерна з боку Китаю, Індії та Індонезії, кава вже встановила ціновий рекорд за останні 34 роки - 3 долари за фунт. Через це вартість зерен вже найближчим часом може підскочити на 30-40%.

Також викликає побоювання і те, що дощі знизять якість арабіки, оскільки  у ній може завестися грибок, що зіпсує не тільки нинішній урожай, але і заразити майбутній.

Також подальше зростання цін буде обумовлене скороченням світових запасів кави. За даними Міжнародної кавової організації (ICO), світові запаси кави досягли мінімуму з 1960 року.

Джерело: tsn.ua

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!