Коломойський потрапив під санкції США

848 0
Ігор Коломойський був власником ПриватБанку, який держава націоналізувала в 2016 році.
Фото: ТВА

Фото: ТВА

Сьогодні Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про внесення до санкційного списку Ігоря Коломойського та членів його найближчої родини. Таке рішення пояснюють його причетністю до значних випадків корупції під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА з 2014 по 2015 рік. Про це повідомили у Посольстві США в Україні.

Читайте також: Коломойський зареєстрував на Львівщині компанію з виробництва зброї

«Хоча ця міра стосується діянь під час його перебування на посаді, нинішні безнастанні спроби Коломойського похитнути демократичні процеси та інститути України становлять серйозну загрозу її майбутньому. Застосування цієї міри підтверджує прагнення США підтримувати ключові для євроатлантичного шляху України реформи у політичній та економічній сферах, а також у галузі правосуддя. США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає реформи вперед», – йдеться у повідомленні.

Коломойський очолював Дніпропетровську облдержадміністрацію із 2 березня 2014 до 24 березня 2015 року. Зараз він проживає в Ізраїлі.

Нагадаємо, що під санкціями США  з 2014 року перебуває кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук – за підрив безпеки, територіальної цілісності та демократичних інституцій України.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!