Коли оголосять результати місцевих виборів 2020 на Львівщині

27734 0
Якщо жоден з кандидатів на посаду голови ОТГ не набирає понад 50% голосів в першому турі, тоді відбудеться другий.
фото: ua.igotoworld.com

фото: ua.igotoworld.com

Сьогодні, 25 жовтня, українці голосують на місцевих виборах. Так, вони обирають кандидатів у депутати до міських, обласних, районних рад, а також голів об’єднаних територіальних громад.  

25 жовтня з 8:00 по 20:00 українці повинні прийти на виборчі дільниці та проголосувати, а о 20:00 25 жовтня, після закриття виборчих дільниць, оголосять результати екзит-полів. Йдеться про попереднє опитування виборців на виході з виборчих дільниць у день голосування. Їх проводять соціологічні служби.

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ 

Зокрема, агенція «Фама» у Львові оголосить попередні результати свого опитування не скоріше 20:00. Окрім цього, незалежний екзит-пол у Львові та ще в 11 містах замовила студія Савіка Шустера.

Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv громадська омбудсменка із захисту виборчих прав мережі «Опора» у Львівській області Ярина Гаєцька-Колотило, максимум, до 6 листопада ЦВК має оголосити остаточні результати виборів.

Другий тур виборів на посаду голови Львівської ОТГ відбудеться 15 листопада. Однак, за словами експертки, це поширюється на міста з населенням понад 75 тисяч виборців. І другий тур може бути лише за умови, якщо жоден з кандидатів не набирає понад 50%.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!