Коли українські продукти будуть європейської якості

2183 0
В Україні планують запровадити сертифікацію органічної продукції, яка буде відповідати вимогам Євросоюзу. Про це наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа.
фото: ghall.com.ua

фото: ghall.com.ua

В Україні поступово зароджується ринок адресної доставки продовольства, який в подальшому буде зростати. За словами Володимира Лапи, наступного року міністерство планує розробити та подати до Верховної Ради законопроект про локальні аграрні ринки, які регламентуватимуть на законодавчому рівні проблеми як виробника, так і споживача продукції. Про це йдеться на facebook-сторінці міністерства.

Читайте також: Коли і кому українці зможуть скаржитися на якість продуктів

«Наразі відпрацьовуємо українське законодавство відповідно до законодавства ЄС щодо безпечності харчових продуктів. Плануєтмо запровадити сертифікацію органічної продукції, яка буде відповідати вимогам ЄС. Це може бути проміжним етапом між звичайним виробництвом та адресною системою виробництва. Плануємо використовувати японський досвід у запровадженні якісної продукції харчування. Адже у нас один з найважливіших пріоритетів – це виробництво продукції з високою доданою вартістю», – наголосив заступник міністра Володимир Лапа.

Нагадаємо, з 20 вересня набули чинності більшість положень євроінтеграційного закону №4179а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів». Законодавчий акт був ухвалений Верховною Радою України з метою гармонізації законодавства України із законодавством ЄС у сфері безпечності та якості харчових продуктів. Разом з тим, оскільки запровадження НАССР потребує часу та певних ресурсів, закон містить окремі норми, які набудуть чинності лише через 2-5 років з дня його опублікування. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!