Політична реклама

Купити квартиру на первинному ринку Львова стало простіше

1444 0
Із нового року, коли реєструвати права власності на нерухомість стали державні реєстратори, покупець квартири у новобудові отримав перевагу: зареєструвати квартиру можна порівняно дешево і, не витрачаючи часу.

Натомість покупець квартири на вторинному ринку стикається з низкою клопотів: черги до реєстраторів, пошуки нотаріуса, чиї послуги коштують від півтори до двох тисяч гривень. 

Це пов’язано із тим, що тепер нотаріус самостійно вносить зміни у державний реєстр і мусить ретельно вивчити історію квартири.

Нове житло такої історії не має, тому процедура тут значно простіша, повідомляють Головні новини Львова.

Крім того, при вторинній реєстрації потрібно оплатити державне мито і внесок у пенсійний фонд. Разом це – 2% від вартості угоди. Купуючи квартиру через фонд фінансування будівництва, покупці нового житла уникають цих видатків.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!