Львів потрапив до рейтингу найкомфортніших для життя міст світу

11986 6
Також Львів посів найвищу сходинку серед п'яти українських міст, які потрапили до рейтингу.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Львів потрапив до рейтингу найкомфортніших для проживання міст у світі, складеного міжнародним порталом Numbeo.

Він посів 174 місце із 226 з результатом 115.36. Це найвища сходинка для українських міст. Крім Львова, до рейтингу також потрапили Київ (192 місце), Одеса (193), Харків (195) та Дніпро (201). Зауважимо, що в рейтингу Львів обійшов, зокрема, Санкт-Петербург, Москву, Буенос-Айрес, Стамбул, Рим, Бангкок та Ріо-де-Жанейро.

Міста оцінювалися за вісьмома показниками: купівельною спроможністю, індексом безпеки, охорони здоров’я, вартістю житла, співвідношенню ціни нерухомості та доходів, часом руху транспорту, забрудненням і кліматичним індексом.

Читайте також: Топ-10 країн, звідки найчастіше приїжджали туристи до Львова. Інфографіка

Очолила рейтинг столиця Австралії Канберра з результатом 224,3 бали. На другому місці опинився голландський Ейндговен, на третьому – американське місто Ралі. До п'ятірки найкращих також увійшли австралійська Аделаїда та швейцарський Цюріх.

Додамо, що два роки тому Львів став одним із найдешевших міст для проживання за версією Numbeo.

Довідка.

Numbeo – це глобальна база даних, що містить інформацію про споживчі ціни, рівень злочинності, якість медичної допомоги та інші статистичні дані про різні міста світу.


Читайте також:
21 Січня, 2019 22:41
Diana Трамваї постійно ламаються і не їздять, транспорт переповнений.Про комфорт важко говорити
14 Січня, 2019 00:26
Ірина Вечір, 12 січня 2019р 21:00 - концерт закінчився, намагаємось потрапити додому - громадський транспорт зник у невідомому напрямі, мороз, місто, наче позбавлене будь-якої притомної влади. Звичайно викликали таксі і дали собі раду. - Але ця проблема діймає щодня - про який комфорт торочать ці боти?
13 Січня, 2019 20:25
NNN Зі своїми одичілими новобудовами і новоприбулими толпами гопоти шансоноголової, які перетворюють місто на гадюшник, то скоро будемо на рівні Мумбаї по рівню комфорту.
Комфортно в Дортмунді і Франкфурті, а Львів перетворили на якийсь плавильний казан на вузенькі вулички якого хочуть впихнути невпи[***]ий мільон населення.
І не розказуйте про вічних 700 тисяч наслення, бо смішно вже просто.
Скоро вже не буде де плюнути, а про ті 700 тисяч як говорили в 1991 році, так і в 2019 розказують ті басні. І це ще не повністю заселені ті ваші новозбудовані коробки...
13 Січня, 2019 13:42
Небайдужий і це пише так званий "кАнал" де працюють неоформлені працівники працюючи одночасно на кількох посадах і використовується праця стажерів безплатно а потім падають на мороз так званий начальнік тарас яценко що в них немає часу щоб оформити працівника який працював тиждень на них і дівчинка по імені оксана матійків кожен раз по телефону вигадує нову історію шоб прикрити свого"шефа"
13 Січня, 2019 01:10
Олександр А в інших містах так само вулиці від снігу та льоду не прибирають?!
12 Січня, 2019 21:56
айтішник Цікаво дізнатися, скільки ботів надало липові дані для сайту Numbeo, що складає цей рейтинг :))
Купівельна спроможність (ага), індекс безпеки (почитайте дані поліції), охорона здоров’я (цікаво), вартість житла (а й справді, хіба в країнах Африки дешевше?), співвідношення ціни нерухомості та доходів (тут просто плачу...), час руху транспорту (ха-ха), забруднення (ні-ні, у Львові зовсім не їздять допотопні маршрутки і євробляхарський металоюрухт) і кліматичний індекс (справді, скандинавам якось менше повезло).
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!