Львівська міськрада замовила кошторис майбутньої школи мистецтв на Личаківській

1778 0
Територія площею понад 1 га раніше належала до військового містечка, а у 2018 році земельна ділянка перейшла у власність міста.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівська державна музична школа №4 уклала договір із архітектором Дмитром Сорокевичем на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва школи мистецтв за 5,97 млн грн. Про це пишуть «Наші гроші.Львів».

Читайте також: У Львові побудують сучасну мистецьку школу. Якою вона буде

Школу мистецтв будуватимуть на вулиці Личаківській, 105. Територія площею понад 1 га раніше належала до військового містечка, а у 2018 році земельна ділянка перейшла у власність міста.

Переможця архітектурного конкурсу оголосили у жовтні минулого року. На ньому розглянули 27 проєктів. Саме проєкт Дмитра Сорокевича та його колег переміг у конкурсі. 

За календарним планом, тривалість розробки кошторису становитиме 12 місяців, а будівництво планують провести у 2022-2024 рр.

Читайте також: «Топольна, Орлика і 8-ма лікарня». Чого чекати від об'єднання найбільших лікарень Львова

Школа мистецтв складатиметься з трьох об’єктів: медіатеки, критого амфітеатру та власне школи. Остання матиме 4 поверхи, орієнтовна площа приміщень 8,7 тис. м2  із підземним паркінгом. В ній будуть класи для музичних занять, хореографії, театрального гуртка, мистецького дошкільного клубу, дві концертні зали, одна з яких із прозорими стінами. Школа розрахована на 600 учнів.

Територію школи використовуватимуть не лише для учнів, а й для жителів району. Зокрема, тут планують облаштувати спортивні майданчики, зони для дітей і тераси.

Читайте також: У Львівському перинатальному центрі відкрили відділення виходжування недоношених діток

Зараз Львівська музична школа №4 розташована на вулиці Личаківській 53, а після спорудження нової школи її планують перенести. Також виконавчий комітет у червні 2021 року вже видав містобудівні умови та обмеження на будівництво по Личаківській, 105.

Дмитро Сорокевич ‒ львівський архітектор. Разом із дружиною Христиною Бадзян є співзасновниками архітектурного бюро «Re+», яке зокрема, проєктувало міський муніципальний мистецький центр.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!