Політична реклама

Львівські балкони відремонтують наступного року

1131 0
Роботи з реставрації балконів у будинках-пам’ятках архітектури у Львові закінчать у наступному році, - повідомляє Німецьке товариство міжнародного співробітництва.

Цього року їх завершити не вдасться – зроблено основну масу робіт, здебільшого з ущільнення і водовідведення, - пише zaxid.net. В зимовий період роботи над балконами відбуватимуться в майстерні - виготовлення відсутніх ліпнинних елементів, реставрація металевих поручнів. Остаточне завершення робіт планується навесні наступного року, - повідомили у GIZ, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, цьогоріч GIZ та Львівська міська рада розпочали пілотний проект спільного фінансування реставрації балконів в історичному центрі Львова. Підготовчі роботи розпочалися ще рік тому, за цей час було відібрано балкони, що знаходяться в аварійному стані, для них розроблено документацію та концепцію реставрації.

В межах проекту реставрують 11 балконів на 6 будівлях: вул. Дудаєва, 9, вул. Краківська, 17, вул. Федорова, 12 (4 балкони), вул. Федорова, 29 (2 балкони), вул. Левицького, 10, пл. Ринок, 10, вул. Дорошенка, 21. Фінансуються роботи спільними коштами – мешканці, що живуть в квартирі,до якої належить балкон, зобов’язуються долучитися до реставрації сумою в розмірі 500 грн., решту коштів 50/50 ділять між собою Львівська міська рада та проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Німецького товариства міжнародної співпраці, GIZ.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!