Львівські лікарі успішно прооперували 10-річного хлопчика із рідкісним захворюванням черевної порожнини

1614 0
У 10-річного хлопчика діагностували рідкісне гостре хірургічне захворювання органів черевної порожнини.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

Лікарі львівського «Охматдиту» успішно прооперували 10-річного хлопчика із фрагментарним некрозом великого сальника. Недуга є рідкісним гострим хірургічним захворюванням органів черевної порожнини. Про це повідомила пресслужба медустанови. 

«Почалося все із різкого болю у животі, яка то зʼявлялася, то стихала. Спершу, мама хлопчика подумала, що це отруєння і дала сину сорбенти (речовини, які використовуються для виведення або нейтралізації токсинів та інших небажаних речовин з організму). Однак, біль не припинялася впродовж 3-ох днів. Хлопчик, навіть, зміг виступити на шкільному святі. А вночі Миколі стало різко дуже зле. Хлопчика одразу завезли до приймального відділення «Охматдиту», – йдеться у повідомленні. 

Вже у лікарні хлопцю діагностували фрагментарний некроз великого сальника, а також вторинно змінений гострий катаральний апендицит, який видалили. 

«Причини цього діагнозу мають широкий спектр. Це може трапитися і від легкого удару, і від певної механічної дії. Складність цього захворювання у тому, що його не видно при УЗД обстеженні і дуже не виражена клінічна картина. Тому, найчастіше можна виявити цей діагноз при лапароскопічній діагностиці. Такі випадки трапляються рідко. За весь час моєї хірургічної практики пригадую всього три таких випадки», – пояснив дитячий хірург Олександр Колодій.

Читайте також: Львівські лікарі видалили одразу дві пухлини 82-річній жінці

Після успішної операції та антибіотикотерапії хлопця виписали додому у хорошому стані. У подальшому він перебуватиме під спостереженням лікарів та на контролі харчування. 

Нагадаємо, що нещодавно у Львові врятували підлітка з рідкісним розташуванням пухлини. Деталі – за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!