Львівські лікарі врятували дворічну дитину з пухлиною, яка зачепила внутрішні органи

2419 0
Пухлина мала величезні розміри і маскувалась під інші захворювання.
Фото лікарні

Фото лікарні

Медики у Львові успішно врятували дворічного хлопчика, у якого виявили злоякісну пухлину в черевній порожнині. У пухлині були уражені всі основні судини нирок, печінки та інших органів черевної порожнини. Видалення такого утворення потребувало спільної роботи цілої групи хірургів. Про це повідомили у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Небезпечну хворобу – нейробластому – у Давида з Нововолинська виявили рік тому. Протягом цього періоду хлопчик проходив курси хіміотерапії. Він також переніс складну операцію, що тривала майже 8 годин.

Пухлина мала величезні розміри і маскувалась під інші захворювання, тому для її розпізнавання та вибору правильного лікування знадобилися значні зусилля мультидисциплінарного медичного колективу.

Читайте також: Львівські хірурги видалили 10-сантиметрову пухлину в дитини

Маленький пацієнт після тривалого лікування та трансплантації кісткового мозку нарешті повернувся додому. Однак перед ним стоїть ще один етап – пересадка стовбурових клітин, щоб повністю подолати хворобу.

Нагадаємо, що лікарі львівського онкоцентру видалили 26-річній дівчині пухлину, розміром 15 см, яка прилягала до кульшового суглоба та стискала сідничний нерв. 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!