Львівський завод, який пов'язаний із росіянами, перейшов в управління держави

15465 0
Йдеться про передачу 100% частки статутного капіталу «Львівської ізоляторної компанії».
ФОТО: ЛІК

ФОТО: ЛІК

У вівторок, 23 квітня, уряд ухвалив рішення про передачу ТОВ «Львівська ізоляторна компанія» в управління державному акціонерному товариству «Українські розподільні мережі». Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Йдеться про передачу 100% частки статутного капіталу «Львівської ізоляторної компанії» вартістю 11 млн 50 тис. грн, на яку накладено арешт в кримінальному провадженні.

Зазначимо, що кримінальне провадження відкрили внаслідок розслідування щодо естонської компанії «GIG Holdings». У 2019 році її кінцевим бенефіціаром був росіянин Сергій Петров, проте вже у 2022 році, коли в Україні розпочали процес націоналізації російських активів та бізнесів, її перерєстрували на естонку Ольгу Дубовіцьку.

Читайте також: До яких готелів у Львові мають стосунок колишні росіяни

Восени 2022 року корпоративні права та майно «Львівської ізоляторної компанії» вартістю понад 470 млн арештували. Тоді у прокуратурі повідомили, що естонські власники компанії ухилялися від сплати податків, а також вказали на російських бенефіціарів компанії, які були задіяні у матеріальному забезпеченні міністерства оборони росії. 

Додамо, що згідно з YouControl Оксана Динік досі залишається гендиректоркою компанії. Також вона є депутаткою ЛМР від партії «Самопоміч». За 2022 рік задекларувала заробітну плату у розмірі 1 млн 404 тис. гривень з основного місця роботи (Львівська ізоляторна компанія). Також від компанії дохід отримував і її син Михайло Динік  – 134 тис. гривень.

Для довідки 

ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія» заснували у Львові ще у 2002 році.  Її основним видом діяльності є виробництво й оброблення інших скляних виробів, у тому числі технічних та виробництво інших дерев'яних будівельних конструкцій і столярних виробів. Як вказують у АРМА, діяльність заводу має виключну специфіку та виняткову важливість, адже підприємство є єдиним в Україні виробником скляних ізоляторів, які використовуються на лініях електромереж з напругою у діапазоні 0,4-1150 кВ. Крім того, підприємство експортує продукцію у понад 30 країн світу (країни ближнього зарубіжжя, а також Фінляндію, Швецію, Норвегію, Іспанію, Португалію, Ліван, В'єтнам, Чилі та Колумбію).

Корпоративні права та майно ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія» заарештували та передали в управління АРМА ще у вересні 2022 року.  

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!