Львів’ян кличуть на фестиваль «Спалах Різдвяної Звізди». Програма

3235 0
Головним символом цьогорічного фестивалю стане Яворівська звізда.
Фото: Христина Процак / Facebook

Фото: Христина Процак / Facebook

8 січня у Львові відбудеться щорічний фестиваль «Спалах різдвяної звізди», який започаткували в Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Щороку нові зірки поповнюють зіркову колекцію. Головним символом цьогорічного фестивалю стане Яворівська звізда. Вона восьмипроменева, орнаментована характерним розписом. У центрі звізди – шопка зі Святим Сімейством. Немовля Ісус лежить не у традиційних для іконографії яслах, а у яворівському возику. В композиції звізди також присутній місяць, що символізує не тільки небесне світило, а й календарний місяць січень, на поверхні якого розташовані три тарілки зі зображенням атрибутів трьох основних празників різдвяного циклу: підсвічник – Різдво Христове, два хліби – празник Святого Василя та Маланки, глечик з водою – Водохреще.

Створив цьогорічну звізду народний майстер декоративно-прикладного мистецтва України, художник, різьбяр Василь Яремин. Окрасою ходи звіздарів стануть малі колядницькі звізди, які виготовили на майстер-класах у Народному домі в Дублянах та в Дублянській ЗОШ.

12:15 – формування колони та благословення звіздарів (Храм Пресвятої Євхаристії, площа Музейна, 1)

13:00 – початок ходи

13:05 – вул. Ставропігійська

13:10 – площа Ринок, коляда біля шопки

13:15 – вул. Катедральна

13:20 – проспект Свободи (до пам’ятника Діви Марії)

13:25 – пам’ятник Діві Марії, коляда

13:30 – пам’ятник Тарасові Шевченку, коляда 

13.35 – площа біля ялинки

  • Представлення Головної звізди «Яворівська».
  • Церемонія посвяти у звіздарів
  • Коляда звіздарів
  • Коляда від гуртів Львова

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!