Львів’янам радять берегтися від грипу

2806 0
За минулий тиждень, 25 жовтня -1 листопада, у Львові захворіло 3 800 осіб, і половина з них – діти. Оскільки погода змінилася, відбулося сезонне підвищення захворюваності. Пропонуємо декілька порад, як можна вберегти себе й дитину від хвороби.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

«У зв’язку з похолоданням, високою вологістю, спостерігаємо зростання кількості захворілих на гострі респіраторні захворювання. За останній тиждень було зареєстровано 3 800 випадків ГРЗ. Половину з них традиційно складають діти: найбільше хворіє вікова категорія дітей від 1 до 9 років», – розповідає начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Щоб уникнути грипу та ГРЗ, він порадив дотримуватися простих заходів профілактики:

- Тепло вдягатися й тримати ноги в теплі. «Слід пам’ятати, що грип починається з ніг. Якщо мокрі ноги – організм переохолоджується, і є передумови для виникнення захворювань», – зауважив Володимир Зуб.

- Частіше мити руки, тому що інфекція передається через дотики, особливо коли відвідуєте місця масового скупчення людей.

- При виникненні симптомів (кашель, підвищення температури, нежить тощо) і відсутності покращення протягом 3 діб – звертатися до лікаря.

- Хворіючи, залишатися вдома, щоб не наражати на небезпеку оточуючих: колег на роботі чи дітей у школі.

Читайте також: У Львові запрацювала шістнадцята амбулаторія сімейної медицини

Додамо, що вакцинація від грипу та ГРЗ в Україні має рекомендаційний характер. Її радять проводити в першу чергу особам із хронічними захворюваннями, що ослаблюють імунітет, літнім людям (від 65 років). «Бажано пройти вакцинацію особам, які постійно працюють з людьми: вчителі, викладачі, вихователі, медичні працівники», – наголосив Володимир Зуб.

Читайте також: Усе, що треба знати батькам про вакцинацію. Роз'яснення МОЗ

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!