Юні українці частіше хворіють на грип. Профілактика

2018 1
З 11 по 18 жовтня на грип та ГРВІ захворіло 156 559 українців, із них 70,7% становлять діти. Батьків закликають проводити профілактичні заходи, а вакцини обіцяють привезти до кінця місяця.
Фото: meteoprog.ua

Фото: meteoprog.ua

Про це повідомляє "Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України".

У групі ризику знаходяться немовлята та діти до 14 років, яких найбільше серед хворих. За інформацією центру на сьогодні в Україні зареєстровані та дозволені до застосування вакцини «ВАКСІГРИП Спліт» та «ДжіСі Флю», що зараз проходять контроль якості в Державному експертному центрі. У МОЗ обіцяють, що вони з’являться на ринку до кінця жовтня.

Вакцинація від грипу не входить до календаря обов’язкових щеплень, однак лікарі радять робити щеплення впродовж усього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.  

Читайте також: Українці зможуть самостійно обирати педіатра для дітей. 

Також пропонуємо пам’ятку МОЗ «Шість корисних звичок для профілактики грипу»:

1. Уникайте близького контакту. Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, які хворіють на застуду, мають нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію з іншими, щоб вберегти їх від хвороби.

2. Захворіли — лишайтеся вдома. Якщо можливо, то візьміть вихідний з роботи або навчання. Грип швидко передається іншим, тож ваше перебування в людних місцях сприятиме поширенню інфекції.

3. Прикривайте ніс та рот. Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою органи дихання — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.

4. Мийте руки. Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.

5. Намагайтеся не торкатися обличчя. Очі, рот та ніс для мікробів, як вхідні двері. На руках дуже багато мікробів та торкаючись ними обличчя ви збільшуєте їхні шанси потрапити в організм.

6. Привчіть себе до корисних звичок. Ретельно очистіть та продезінфікуйте поверхню, до якої часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий. Стежте за достатньою кількістю сну, будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
3 Квітня, 2017 20:26
Бутко У Китаї знайдено бактерію, стійку до антибіотиків останнього покоління headnews.org/v-kitae-naydena-bakteriya-ustoychivaya-k/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!