Львів’янку Наталію Половинку уп'яте визнали найкращою акторкою за роль у «Матері Апостолів»

1476 0
Це вже її п'ята нагорода за найкращу головну роль у цьому фільмі.

Наталію Половинку зі Львова визнали найкращою акторкою за головну роль в українській військовій драмі «Мати Апостолів». Це вже її п’ята така нагорода.

«Кожна перемога нашого фільму – це крок до перемоги у цій війні»,  сказала Наталія Половинка на врученні премії.

Нагороду акторці вручили на кінофестивалі Terni Film Festival, який пройшов у італійському Терні 6-14 листопада. Крім цієї нагороди фільм «Мати Апостолів» отримав Нагороду екуменічного жюрі Ватикану, «Найкращий саундтрек» – Роман Григорів та Ілля Разумейко, Гран-прі фестивалю: «Найкращий фільм».

Загалом, це вже 25 нагорода фільму та команди за менш, ніж рік часу від прем’єрного показу – в США, Канаді, в Італії та в українському Маріуполі.

Читайте також: Фільм, в якому головну роль зіграла львівська акторка, переміг на фестивалі у Лас-Вегасі

Нагадаємо,  «Мати Апостолів» – українська військова драма 2020-го року, прем'єра в Україні відбулася 3 грудня. Режисер – Заза Буадзе, сценаристи – Ратха Макеєнкова і Заза Буадзе, продюсер Дмитро Овечкін, в ролях: Наталія Половинка, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський. Фільм знятий за реальними подіями, які відбувалися на сході України в 2014-2015 роках. У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованою територією, мати потрапляє у пекло війни і не тільки шукає сина, але, маючи в серці велику любов і милосердя, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху.

Стрічку створила кінокомпанія Студія «Золоте Руно» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Для зйомок фінальної сцени створили найбільшу в Європі декорацію авіакатастрофи транспортного літака Ан-26.

Для довідки

Наталія Половинка народилася в учительській сім'ї Юхима і Олени Колісників. Перші роки життя провела в Кіцмані.

У 1973-1980 роках навчалася в Ольгопільській середній школі, у 1980-1984-му – у Вінницькому музичному училищі імені Миколи Леонтовича. 1984-1989 – Львівська державна консерваторія імені Миколи Лисенка, клас фортепіано в професорки Марії Тарнавецької.

1991 – стажування у Центрі Єжи Ґротовського (Понтедера, Італія). З 1989 року живе у Львові. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!