«Сонце у диму». Львів’ян закликають не палити траву і не нищити живність

1995 0
За минулу добу на Львівщині вогнеборці ліквідували 19 пожеж сухої трави.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Мешканці Львівської області почали спалювати суху траву на присадибних ділянках, не задумуючись над наслідками. Так, за даними Головного управління ДСНС України у Львівській області, лише за минулу добу, 26 березня, через необережне поводження з вогнем на відкритих територіях зафіксували 19 пожеж сухої трави. Вогонь знищив понад 1 га землі.

Зокрема, надзвичайники ліквідовували займання сухостою у Дрогобицькому, Львівському, Самбірському, Стрийському, Червоноградському, Яворівському районах.

На важливості не спалювати траву наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Важко милуватись теплим весняним сонцем, якщо воно в диму. Любимо свою країну, але кожної весни безжально випалюємо її прекрасні поля, а разом з ними і всю живність. Не робіть так! Поясніть своїм батькам, що в цій традиції немає нічого доброго», – наголосив він.

Діляться світлинами паління сухої трави й небайдужі у соціальних мережах.  

«Почався сезон паління сухої трави. А значить, чекай нових пожеж і евакуацій, нової біди в Карпатах і чорнобильських лісах… Скільки разів минулого року зустрічалися новини: під час випалювання сухої трави згоріла людина. Я дивувався: як?! Ну, виходить, що десь отак: підпалив хмиз – приліг подрімати. Панну я розбудив. Вогонь загасив. Всі живі-здорові, хоча полум'я горіло вже зовсім біля тіла», – пише Володимир Семків.

Нагадаємо, депутат від «Об’єднання «Самопоміч» Володимир Лучишин запропонував створити екологічну поліцію, яка б слідкувала за порядком у парках, скверах та ідентифікувала порушників, які не прибирають після домашніх тварин чи палять сухостій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!